Styrelsen fattar idag det mycket tråkiga beslutet att en månad framåt ställa in alla tävlingar sanktionerade av Svenska Squashförbundet och således även helgens serieomgång för samtliga divisioner inkluderat JGP på Enskede. 
 
Anledningen är en ökad oro för Coronaviruset. 
 
Vi tycker att det är viktigt att lyssna på spelarna och det känns onödigt att utsätta människor för risk, inte bara på tävlingarna, utan även på resvägen dit. Samtidigt blir kvaliteten på tävlingen sämre då spelare väljer att inte spela på grund av oro.  
 
“-Vi kan i nuvarande läge inte motivera detta beslut på medicinsk grund. Men på grund av den osäkerhet som råder, samt en uppenbar oro bland spelare och föräldrar, och vår vilja att vi inte vill bidraga till försämrad situation för individ och kollektiv, väljer styrelsen att fatta detta beslut.”
Fabian Jacobsson, Medicinskt ansvarig i styrelsen
 
Stoppet för tävlingar tidsbestäms till 1 månad för att kunna ge framförhållning till alla spelare som planerar resor till SM och Veteran SM. 
 
Detta är mycket tråkigt, men det finns ingen guidebok för hur man ska hantera en så här pass unik situation.
 
Vi har vägt fördelar mot nackdelar och kommit fram till att det är många potentiella nackdelar med att spela tävlingarna, men att fördelarna är små. 
 
Vi hoppas att ni som har resor som behöver ombokas och avbokas förstår bakgrunden till beslutet. 
 
Vi återkommer så fort vi har uppdateringar om när de inställda tävlingarna kommer att spelas. 
 
mvh,
 
Styrelsen 
Svenska Squashförbundet
[contact-form-7 404 "Not Found"]